برق خورشیدی متصل به شبکه

این سیستم‌های برق خورشیدی به یک شبکه ی برق خارجی متصل هستند. جریان مستقیم خروجی ماژول‌های فتوولتائیک از طریق یک متناوب ساز متصل به شبکه (Grid-Tied Inverter) به جریان متناوب تبدیل می‌شود. متناوب سازهای استفاده شده در این سیستم‌ها باید قابلیت همزمان شدن (Synchronize) با برق شبکه‌ی سراسری را داشته باشند (در فرآیند همزمان شدن اختلاف فاز، سطح ولتاژ و فرکانس انرژی الکتریکی حاصل ازسیستم فتوولتائیک، با مشخصات ولتاژ شبکه سراسری برق تطبیق داده می‌شود). در روز هنگامی که انرژی خورشید موجود است، توان خروجی سیستم فتوولتائیک به مصرف داخلی رسیده یا مستقیماً به شبکه فروخته می‌شود. شب هنگام که انرژی خورشید موجود نیست، الکتریسیته از شبکه برق سراسری خریداری شده و برای تأمین بار سیستم استفاده می‌شود. در این روش علاوه بر تامین بخشی از انرژی الکتریکی مورد نیاز مصرف کننده، انرژی مازاد بر مصرف به شبکه سراسری برق تزریق می شود.

اجزای اصلی یک سیستم تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی الکتریکی نوع متصل به شبکه (On-Grid) عبارتند از:

  • صفحه (پنل) خورشیدی: تبدیل کننده انرژی نور خورشید به انرژی الکتریکی می‌باشد. جهت دستیابی به ولتاژ و جریان کارآمد مجموعه ای از صفحات با اتصالات سری و موازی نصب می گردند.
  • اینورتر: برای تبدیل جریان DC تولیدی به جریان AC جهت لوازم مصرف کننده های جریان متناوب
  • کنتور دوطرفه: مازاد برق تولیدی در طول روز به شبکه تزریق می‌شود و کمبود برق تولیدی در طول شب یا روزهای ابری نیز از شبکه تأمین می‌گردد که مقادیر آن توسط این نوع کنتور محاسبه می گردد.

شرکت پارس نانو آنالیز با برخورداری از متخصصین سیستم‌های برق خورشیدی در حوزه‌ی برق خورشیدی متصل به شبکه خانگی و امکان سنجی نیروگاه‌های خورشیدی شامل انتخاب مکان مناسب، نوع نصب پنل‌ها، تعیین ولتاژ و جریان بهینه برای سیستم و همینطور طرح اتصال به شبکه و اخذ قرارداد تضمینی خرید برق از وزارت نیرو آماده خدمات به مشتریان گرامی می باشد. لازم به ذکر است که سیاست تشویقی شرکتهای برق منطقه‌ای جهت ترغیب مصرف‌کنندگان به نصب سیستمهای خورشیدی و کمک به تولید برق شبکه سراسری، به صورت خریداری برق تولیدی توسط مصرف کننده با تعرفه بالاتری نسبت به برق مصرفی می باشد.